Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

En blogg om landsbygd, trädgård och ett naturnära liv!

Här läser du om våra äventyr på svenska landsbygden och hur det är att byta staden mot landet. Som nyblivna lantisar snubblar vi över svenska landsbygdsfenomen, satsar stenhårt på eget företagande, jobbar i trädgården, skottar snö, matar höns, staplar ved och lär oss under tiden mycket nytt om livet.

Text och foton tillhör Veldman Huss Texts & Translations

Alla helgons dag – stillheten i november

Härliga höstPosted by Veldman Huss Texts & Translations 2013-12-01 21:02:42

Alla helgons dag. Vi lämnar Ella på gemytliga ungdomsgården Davidsberg, där zombies, skelett och häxor firar Halloween. Sedan tar vi en promenad genom samhället. Dimman har sänkt sig runt gravarna på kyrkogården, runt lyktorna bildas små klot av ljus i mörkret.


Det är alldeles vindstilla och inifrån kyrkan strålar ljus ut i kvällen. En välkommen känsla av stillhet och eftertanke kommer tassande över gräset.


På väg därifrån möter vi en bekant och byter några ord. Grinden stänger vi tyst efter oss när vi går.  • Comments(0)//somlandetligger.vhtt.se/#post22

Höstprakt blev höstrusk

Härliga höstPosted by Veldman Huss 2013-11-30 11:46:00

Andra hösten, 20 oktober 2013

Höstens början var helt fantastisk, det var sol, klar himmel, morgondimma och strykljus som fick håren att resa sig på armarna.

Men nu är den här: Tunghösten. Tröghösten. Blöthösten.

Det är i mitten av oktober. De först så färgsprakande löven ligger till stor del som bruna, slemmiga sjok under träden. Ute faller snöblandat regn. Samtidigt ger det ett lugn. Vi tänder brasan och drar ner på takten, lite grann i alla fall, och känner att det är okej att stanna inne.  • Comments(0)//somlandetligger.vhtt.se/#post19