Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

En blogg om landsbygd, trädgård och ett naturnära liv!

Här läser du om våra äventyr på svenska landsbygden och hur det är att byta staden mot landet. Som nyblivna lantisar snubblar vi över svenska landsbygdsfenomen, satsar stenhårt på eget företagande, jobbar i trädgården, skottar snö, matar höns, staplar ved och lär oss under tiden mycket nytt om livet.

Text och foton tillhör Veldman Huss Texts & Translations

Soffpotatis eller arbetsmyra?

Fixat, ordnat och byggtPosted by Veldman Huss Texts & Translations 2015-05-17 17:16:27

Av någon anledning ser jag mig själv som en soffpotatis. Vet inte riktigt varför, för jag är nog snarare en typisk Flitiga Lisa numera. Ni som känner Sandor vet såklart att han då verkligen inte är någon latmask, tvärtom. Vi trodde att livet skulle bli lugnt när vi flyttade till landet, men snacka om att vi hade fel. På sätt och vis är det väl kanske lugnare omkring oss, samtidigt som vi har mer än någonsin att göra. En stor fördel: Vi har ALDRIG tråkigt. Aldrig någonsin.

(Läs våra tips för en lyckad flytt här)

De här senaste tio dagarna i maj blev det äntligen grönt ute i trädgården och såg livet ut ungefär såhär (helg - kortisvecka - långhelg; jobb, skola, lek och vanliga vardagsrutiner räknas inte med):

Helg:

Rengöring och oljning av trädäck.

Uppfräschning av trädgårdsmöblerna, som fick komma ut igen, trots att det är för kallt för att sitta ute.


Flytt av liten fläderbuske. Varför inte, liksom?


Syltkokning och förpackning, Snöbäckens Varor. Snart är det en ny försäljningssäsong för vår sirap och sylt!
(Snöbäckens Varor finns även på Facebook)




Start målning av gäststuga. Bara det bästa duger åt gästerna!


Kortisvecka:

Markisplanering. Firmabesök här på plats, offert, beställning, woho! Tack och lov för moderna planeringshjälpmedel, så att man kan kolla i förväg hur det blir:


Ridlektion med Ella i Östansjö. Vi fick en stor häst och ingen liten fjuttig ponny (gulp).


Trasig bil: Seaten är halvdöd på tomgången. Vi googlar oss fram till möjliga lösningar och rengör spjällhuset och tändstiften. Det hjälper rätt bra. Hm, rätt bra...


Spjällhuset är den där silverfärgade burken till vänster.


Trasig takpanna på ladan har orsakat läckage på loftet. Vi ringer ett proffs med takvana, som kommer på momangen. Fixat!

Skördedags i växthuset: Trots dåligt/kallt väder kan vi börja skörda rädisor och sallad (Lollo rosso och isbergssallat). Gräslök, rabarber och kryddor finns också att skörda, fast utomhus.



Fotboll i Hjortkvarn med Ella. Match mot föräldrarna, vi förlorar som vanligt. 18 barn mot 8 vuxna, men ändå! Sedan hade några föräldrar fixat fika, det uppskattades av alla!


Långhelg:

Torsdag: En tur till Småland för att titta på valp. Det blir en schapendoes vid namn Eddie! En härlig, solig dag, perfekt för en tur söderut. Vi fick till och med ostkaka på Schappegården! Och Eddie kommer hit om tre veckor, nu räknar vi dagarna.

Rapsen blommar. Vägen från Borensberg till Skänninge var verkligen fin.
Eddie (till vänster) pustar ut efter lek och bus!

Fredag: Trädgårdsarbete, gräsklippning, ogräsrensning och omplantering.



Fortsatt målning av gäststugan.



Lördag: Lottförsäljning på Museets dag på Lantbruksmuseet i Ljusfallshammar. Trevlig dag, trevligt folk! Pengarna går till Ljusfalls Friskola. Ella och hennes kompisar hjälpte också till på slutet.



Glassbarsglass på Go Glass här i Hjortkvarn. Ingen bild på det smaskandet!

Med glassarna i magen beskådar vi mopperallyt som far förbi.


Kvällspromenad i duggregn för somliga. Dataspel för andra.


Söndag: Blåst, kyla och regnskurar. Mer omplantering, småfixande och brödbak (läs mitt nyttiga och goda recept på bröd här)


Familjen har proppat i sig lite mackor och bullar. Och nu sitter jag här bakom datorn och bloggar! Ja, det är inte svårt att få tiden att gå...

  • Comments(3)//somlandetligger.vhtt.se/#post116