Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

En blogg om landsbygd, trädgård och ett naturnära liv!

Här läser du om våra äventyr på svenska landsbygden och hur det är att byta staden mot landet. Som nyblivna lantisar snubblar vi över svenska landsbygdsfenomen, satsar stenhårt på eget företagande, jobbar i trädgården, skottar snö, matar höns, staplar ved och lär oss under tiden mycket nytt om livet.

Text och foton tillhör Veldman Huss Texts & Translations

Ett år i Snöbäcken!

Flytten till landetPosted by Veldman Huss 2013-11-30 11:15:38

9 juli 2013

Nu har vi bott i Snöbäcken i ett år! Det har varit ett omtumlande år – flytta till Sverige, bo på landet, starta eget företag. En sjöblöt höst och en vargavinter, mycket att göra och mycket att lära.


Först nu börjar livet få tydliga former igen, fast vi har fortfarande ingen aning om hur vår framtid kommer se ut. Vi har faktiskt lyckas slita oss från alla sysslor för att åka och bada och fiska, promenera i skog och mark och slöa lite i trädgården ibland. Då känner vi verkligen varför vi flyttade hit till den svenska landsbygden. Sommaren har tagit fart och det växer så det knakar i växthus och trädgård. Ella har gått på simskola i Ljusfallshammar och lärt sig att simma, Sandor fångade en jättegädda härom dagen och svärfar snickrar på det ena projektet efter det andra. Jag vattnar gurkplantor och ler när jag ser hur det växer – tänk att det lyckades, jag har ju faktiskt inga gröna fingrar!

Nu undrar vi hur nästa år kommer bli; det blir säkert en massa projekt att bita i. Hoppas att det blir lite lugnare än det första året!  • Comments(0)//somlandetligger.vhtt.se/#post17