Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

En blogg om landsbygd, trädgård och ett naturnära liv!

Här läser du om våra äventyr på svenska landsbygden och hur det är att byta staden mot landet. Som nyblivna lantisar snubblar vi över svenska landsbygdsfenomen, satsar stenhårt på eget företagande, jobbar i trädgården, skottar snö, matar höns, staplar ved och lär oss under tiden mycket nytt om livet.

Text och foton tillhör Veldman Huss Texts & Translations

Arkeolog i Motala

Jobb & företagandePosted by Veldman Huss 2013-11-30 11:35:44

Rätt som det var blev en av oss arkeolog igen! Jag fick ett jobb på en spännande utgrävning i Motala och arbetade där under tio roliga och lärorika veckor under sensommaren och hösten 2013.


Med en knapp timmes resväg och långa arbetsdagar var det en trött arkeolog som kom hem till Snöbäcken på kvällarna med berättelser om mesolitiska fynd, roliga kollegor och olika bakverk varje dag. Via nya arbetsgivaren Stiftelsen Kulturmiljövård fick jag tillfälle att lära känna den svenska uppdragsarkeologin.

Eftersom arbetsmarknaden är växlande för arkeologer, särskilt i Sverige, breddar vi kanske vårt utbud av tjänster till att erbjuda även arkeologiska tjänster på vhtt.se.

… och språkservice i Snöbäcken!

Samtidigt fortsatte jobbet för vårt eget företag, Vhtt.se. Det trillade in det ena uppdraget efter det andra under en intensiv period. Det var bara att ta en snabbdusch efter en lång dag i fält, klä om och fortsätta jobba.


Det var roliga, växlande uppdrag, som korrekturläsning av olika dataspel, textproduktion för en känd webshop inom mode och översättning av diverse dokument. En sak är säker: Man lär sig mycket om tulpaner om man översätter från nederländska!  • Comments(0)//somlandetligger.vhtt.se/#post18