Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

En blogg om landsbygd, trädgård och ett naturnära liv!

Här läser du om våra äventyr på svenska landsbygden och hur det är att byta staden mot landet. Som nyblivna lantisar snubblar vi över svenska landsbygdsfenomen, satsar stenhårt på eget företagande, jobbar i trädgården, skottar snö, matar höns, staplar ved och lär oss under tiden mycket nytt om livet.

Text och foton tillhör Veldman Huss Texts & Translations

Välkommen till vår nya blogg!

Bygd och omgivningPosted by Veldman Huss Texts & Translations 2013-12-02 09:19:25

Hallå där nya läsare!

Här är ”Som landet ligger”, en blogg om nutida lantliv, om att flytta iväg från sin trygga tillvaro i stan, bryta urbaniseringstrenden och våga pröva nya saker.

Mest handlar bloggen om våra upplevelser. Som forna stadsmänniskor i Nederländerna förundras vi över mycket av det vi upplever här på svenska landsbygden. Du får läsa om hur vi tar oss an olika projekt, tappar fotfästet ibland och samtidigt försöker hålla båda fötterna på jorden. Och om hur livet ändras när man gör ett radikalt miljöombyte.


Här kommer vi skriva om odling, trädgård och natur. Lite mat, bak och annat hemgjort blir det också. Även arbete och lokalpolitik får plats. Lantliv i ett nötskal, alltså.

Bloggen startade som en dagbok, där vi skrev om vår flytt från staden Nijmegen i Nederländerna till skogarna utanför svenska Hjortkvarn, ett litet samhälle i Närke. Efter dryga året på svenska landsbygden har vi hunnit med en hel del. Därför finns det redan mycket att läsa, trots att själva bloggen är sprillans ny! Ta gärna en ordentlig titt på de tidigare inläggen. Du som redan känner oss kanske känner igen en del bilder och berättelser.

Från och med nu kommer vi regelbundet fylla på med nya inlägg.

surfplattor och smartphones kommer mobilversionen automatiskt, med små foton. Om du vill kan du byta till desktopversionen istället.

Det finns även en holländsk version av bloggen, med lite annat perspektiv:

Naar Zweden – wonen op het Zweedse platteland  • Comments(0)//somlandetligger.vhtt.se/#post23