Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

En blogg om landsbygd, trädgård och ett naturnära liv!

Här läser du om våra äventyr på svenska landsbygden och hur det är att byta staden mot landet. Som nyblivna lantisar snubblar vi över svenska landsbygdsfenomen, satsar stenhårt på eget företagande, jobbar i trädgården, skottar snö, matar höns, staplar ved och lär oss under tiden mycket nytt om livet.

Text och foton tillhör Veldman Huss Texts & Translations

Julmarknad i Boo

Bygd och omgivningPosted by Veldman Huss Texts & Translations 2013-12-08 22:19:33

Oj, vilken helg. Vi hann knappt få klart alla etiketter till gransirapen, innan det var dags att åka ut till gamla fina skolan i Boo för att lämna produkter till försäljning. På vägen ut försökte Ella nämna himlens alla nyanser från ljusaste blå till glödande aprikosrosa – det var en fantastisk klar och kylig vintermorgon.


Hembygdsföreningens marknad var det redan mycket på gång. Hantverkare höll på att installera sina varor och det rådde en mysig, förväntansfull stämning. Detta var marknadspremiär både för gransirapen och för oss själva, men vi kände oss genast välkomna. I ett litet samhälle som Hjortkvarn lär man snabbt känna folk och när det är julmarknad är det ingen risk att man behöver känna sig ensam.

Därefter for vi vidare till Slottsbooden vid stallen intill Boo Slott. Även här var det marknad, med klappvänliga kaniner, korv med bröd och fiskdamm för de små. Det fanns också blommor och fina julgrupper till salu, liksom hemgjorda delikatesser. I Slottsbooden var det varmt och skönt, och fullt med roliga saker.


Ella försvann snart iväg med kompisar för vilda lekar i snön. Det fanns en oemotståndlig pulkabacke i närheten.

Vi vuxna blev kvar och hjälpte till med brödlotteriet, där pengarna går till bland annat surfplattor på Ellas skola. Jösses, vad med bakverk det fanns att vinna. Jag tror nästan att det fanns fler vinster än lotter! Vi vann både banankakor och fudge, mums. Några fina julklappar hittade vi också.

När mörkret började smyga sig på, åkte vi tillbaks till gamla skolan för att själva besöka julmarknaden. Där inhandlades fler julklappar och vi tog en välförtjänt fika medan vi kikade på hur försäljningen gick. En liten tur i den fina kulturmiljön hann vi också med. Sedan for vi trötta hemåt.


Idag var det fullt ös igen. In till Hallsberg för den traditionella dansshowen i Dansstudions regi. Ingen liten show – Hallsberg är känd för sin fina dansskola. När Ella hade dansat sig matt och vi hade andats lite stadsluft igen åkte vi tillbaks mot
Hjortkvarn. Snön yrde, vägen gick knappt att se.Ja, just det, vi måste ut till Boo igen för att hämta skyltningen och de sirapsburkar som var över, samt tacka Hembygdsföreningen för denna gång.Vägen var helt igensnöad, men det har sin charm att ratta runt i ett vitt landskap ändå. Väl hemma möttes vi av ett julkort, vårt eget hem i snön.


Text & foton tillhör Veldman Huss Texts & Translations.  • Comments(1)//somlandetligger.vhtt.se/#post25