Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

En blogg om landsbygd, trädgård och ett naturnära liv!

Här läser du om våra äventyr på svenska landsbygden och hur det är att byta staden mot landet. Som nyblivna lantisar snubblar vi över svenska landsbygdsfenomen, satsar stenhårt på eget företagande, jobbar i trädgården, skottar snö, matar höns, staplar ved och lär oss under tiden mycket nytt om livet.

Text och foton tillhör Veldman Huss Texts & Translations

Husköp!

Flytten till landetPosted by Veldman Huss 2013-11-28 17:03:37

av Sandor

När vårt bud hade accepterats började allt gå väldigt fort! Vi ordnade en besiktning och reste tillbaks till Hjortkvarn redan en vecka efter att budgivningen. Som tur var kom det inte fram några större, oväntade konstigheter under besiktningen! Huset, Snöbäcken, var i gott skick. Damen som ägde huset, Martha, var också närvarande. Vi fann varandra direkt, vilket ledde till att husköpet kändes ännu bättre.

Action!

Månader av förberedelser övergick i en hektisk period. Nu var det dags att planera flyttdatum, säga upp hyran, ordna med försäkringar, bankkonton, abonnemang, barnomsorg osv. Vi skulle säga upp allt i Nederländerna och försöka få igång samma saker i Sverige. Inte helt lätt alltid! Det blev många telefonköer till Försäkringskassan, kommunen och Skatteverket.

Flyttfirman kom med 84 flyttlådor och annat förpackningsmaterial. Nu måste vi packa på riktigt! Vi pratade med Martha i Snöbäcken. Hon vill gärna bli av med sådana saker som vi skulle behöva, som trädgårdsmöbler, redskap och våningsängar. Vi kom ju från en lägenhet och hade inga trädgårdgrejer. På detta sätt blev flytten smidigare för alla parter.

Den sjunde juli 2012 skulle flytten ske. Vi hade en och en halv månad på oss att ordna flytten och ta avsked av alla nära och kära i Nederländerna. Dessutom var det ju EM i fotboll, det kunde vi inte missa. Fotbollen gick inget vidare, men Loreen vann Eurovision med “Euphoria”, och det kändes som ett gott tecken!

Papper och packning

En gång till klev vi på planet till Sverige. Nu skulle det skrivas på papper på banken i Hallsberg. Sedan flög vi hem igen för att packa i flygande fläng, för nu var det inte ens två veckor kvar till flytten.

De sista veckorna i Nederländerna kändes overkliga. Vi var otroligt taggade och jobbade på i rappt tempo. Snart skulle allt vara ordnat för flytt, snart skulle vi starta vårt nya liv!  • Comments(0)//somlandetligger.vhtt.se/#post4