Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

En blogg om landsbygd, trädgård och ett naturnära liv!

Här läser du om våra äventyr på svenska landsbygden och hur det är att byta staden mot landet. Som nyblivna lantisar snubblar vi över svenska landsbygdsfenomen, satsar stenhårt på eget företagande, jobbar i trädgården, skottar snö, matar höns, staplar ved och lär oss under tiden mycket nytt om livet.

Text och foton tillhör Veldman Huss Texts & Translations

Flyttdags: Mot (hem-)landet

Flytten till landetPosted by Veldman Huss 2013-11-28 20:39:23

Packa klart och ta farväl

Flyttfirman kom några dagar innan det var dags för oss att åka. Goda vänner och familj hjälpte oss och flyttfirman att fylla lastbilen, som skulle åka först några dagar senare. Detta gick oväntat smidigt, trots att vi bodde fyra trappor upp utan hiss.


Vår sista dag i Nijmegen städade vi det sista i lägenheten och sedan gav vi oss ut på stan med Sandors föräldrar och syster. Det var en underbar, solig dag, Sandor vann en fototävling och Nijmegens stadsmelodi spelades på stora torget. Det var som om Nijmegen tog farväl av oss med.


Sista morgonen

Vi fick lov att sova på luftmadrasser i vår tomma lägenhet i Nijmegen under ett par nätter före avresan, för flyttlasset med alla möbler hade redan gått. Vi lämnade Nederländerna en grå sommarmorgon i juli och 36 timmar senare var vi nästan framme i Snöbäcken i svenska Närke. Solen sken igen. Vi stannade och åt glass i Tjällmo, ett par mil från vårt nya hem. Bara en stund kvar i bilen.

Framme

Väl framme fick vi en chock. En positiv chock - det var så fint, så grönt, så underbart! Vi gick runt och förundrades över vackra, trevliga Snöbäcken och sedan sov vi på våra luftmadrasser igen. När flyttlasset kom fram en dag senare kunde vi börja ordna ett nytt hem för vår lilla familj. Härligt att få börja bygga upp något efter att ha avvecklat livet i Holland under så många månader. Om man bortser från det ösregn som härjade hela dagen när flyttlasset skulle tömmas, var det en väldigt bra och smidig flytt.  • Comments(0)//somlandetligger.vhtt.se/#post5