Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

En blogg om landsbygd, trädgård och ett naturnära liv!

Här läser du om våra äventyr på svenska landsbygden och hur det är att byta staden mot landet. Som nyblivna lantisar snubblar vi över svenska landsbygdsfenomen, satsar stenhårt på eget företagande, jobbar i trädgården, skottar snö, matar höns, staplar ved och lär oss under tiden mycket nytt om livet.

Text och foton tillhör Veldman Huss Texts & Translations

Vårkänslor, växthus och medaljregn

Trädgård och odlingPosted by Veldman Huss Texts & Translations 2014-02-08 18:57:05

Solen vågade sig fram idag! Tunga isflak hotar att ramla rakt ner i våra kragar när vi går ut. Plopp-plopp-plopp, taken har nästan droppat klart.


Vågade mig in i växthuset för att kolla läget. Likt insvepta barn från Frostmofjället står våra tujor och några andra växter i krukor där stoiskt och väntar på bättre tider.


Jag räddade dem undan isregnet när vintern var som mörkast. Nu fick man känslan av att de kanske vill komma fram så småningom. Blötsnön hade glidit av den smarta presenningen som vi har fått ta över från förra ägaren (tack), det fungerar helbra.


Det är fyra plusgrader och fåglarna kvittrar. I trädgården är rosenbuskarnas blad ännu gröna, liksom björnbärsbuskens. Ella och jag tog en blöt tur i skogen för att se, ja, hur landet ligger. Först samlade vi kottar med olika gnagmärken.


Sedan lekte vi att vi var skogsfåglar (på grund av allt kvitter) tills vi hittade ett spännande spår av rovdjur, som vi följde tills vätan stoppade oss. Samma ställe som förra årets spår, precis!


Fötterna blev kalla i gummistövlarna. I skogen var marken täckt av pölar och blöt sorbet av snöblask. Ella ramlade i en pöl, när vi bara hade fem meter kvar till grinden.

Väl hemma fanns det annat kul att göra: Kolla OS, där Nederländerna tog guld, silver och brons på 5000 meter. Också viktigt.  • Comments(0)//somlandetligger.vhtt.se/#post66