Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

En blogg om landsbygd, trädgård och ett naturnära liv!

Här läser du om våra äventyr på svenska landsbygden och hur det är att byta staden mot landet. Som nyblivna lantisar snubblar vi över svenska landsbygdsfenomen, satsar stenhårt på eget företagande, jobbar i trädgården, skottar snö, matar höns, staplar ved och lär oss under tiden mycket nytt om livet.

Text och foton tillhör Veldman Huss Texts & Translations

Och tillbaks till storstan!

Jobb & företagandePosted by Veldman Huss Texts & Translations 2014-02-20 21:47:35

Jo. Ibland lämnar jag lantlivet och ger mig ut på galej i vår brusande storstad. Ellas sportlov kunde kombineras med en utbildningsdag för mig samt släktstök, biobesök, shoppingförsök, simhallsplask och restaurang-smask. Bör ej förväxlas med restaurangs-mask.


Ella fick gå och jobba med sin mormor. De gjorde sig i ordning och försvann ner i tunnelbanans gångar innan det var dags för mig att gå. Senare på dagen for Ella till sin andra mormor, för ja, vi har flera.

(Mamma, läser du bloggen? Du är med på bild!)


Utbildningen förde mig till anrika Gamla Filmstaden och Greta Garbos väg. Men varför då? Läs mer i Ordboden.Solen kom fram, så jag såg ljuset ihop med Astrid Lindgren. Jag har ätit soppa med henne hemma hos oss en gång i tonåren - min bästa och mest minnesvärda kändisträff någonsin.

Texten i boken lyder:

Å

Nan-

gilima

Ja

Jonatan

Ja

Jag ser

Ljuset  • Comments(2)//somlandetligger.vhtt.se/#post69