Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

En blogg om landsbygd, trädgård och ett naturnära liv!

Här läser du om våra äventyr på svenska landsbygden och hur det är att byta staden mot landet. Som nyblivna lantisar snubblar vi över svenska landsbygdsfenomen, satsar stenhårt på eget företagande, jobbar i trädgården, skottar snö, matar höns, staplar ved och lär oss under tiden mycket nytt om livet.

Text och foton tillhör Veldman Huss Texts & Translations

Syltkokardag i Snöbäcken

HemgjortPosted by Veldman Huss Texts & Translations 2014-03-15 15:00:20

Rensar i frysboxen och kokar två sorters sylt idag.

Igår kikade jag ner i frysboxen och insåg att den är fortfarande full sedan förra sommaren! Jag tog fram alla påsar med björnbär och hallon och lite röda vinbär också. Vi måste skapa plats för den kommande säsongens skördar.

Idag blev det syltkok! Ute blåser det så man tror att träden ska falla omkull av förskräckelse, men här inne är det varmt och mysigt.

Jag förberedde burkar och lock. Först fick de sig en omgång i diskmaskinen, sedan fick de värma sig i ugnen en stund. Under tiden värmde jag bär och socker sakta.
Efter en stund började det puttra i pannorna, sedan var det bara att skumma ordentligt. Jag silade bort en hel del kärnor, för de var lite hårda. Sylten var rätt lös, trots att jag inte hade tillsatt något vatten alls. Därför fick jag tillsätta pektin.Jag tyckte att jag hade kokat så mycket sylt och använt så många påsar med bär, men frysen är fortfarande ganska välfylld!


Det blir även skafferihyllan snart. Nu står burkarna ute på verandan och svalnar.  • Comments(0)//somlandetligger.vhtt.se/#post73