Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

En blogg om landsbygd, trädgård och ett naturnära liv!

Här läser du om våra äventyr på svenska landsbygden och hur det är att byta staden mot landet. Som nyblivna lantisar snubblar vi över svenska landsbygdsfenomen, satsar stenhårt på eget företagande, jobbar i trädgården, skottar snö, matar höns, staplar ved och lär oss under tiden mycket nytt om livet.

Text och foton tillhör Veldman Huss Texts & Translations

Paprikor i sovrummet?

Trädgård och odlingPosted by Veldman Huss Texts & Translations 2014-05-15 10:39:40
Oj, nu har tiden gått fort. Tack och lov tog våren en liten paus - vi har haft så mycket att göra på vhtt.se att vi varken har hunnit med bloggandet eller trädgården ordentligt på sista tiden. Nåväl, nu lovas det varmare dagar och nätter. Innedjungeln måste få flytta ut, åtminstone till växthuset.

I dagsläget har vi gurkor på 10 cm på plantorna i vardagsrum och kök, och paprikorna väger så det knakar i sovrummet. Tyvärr är det väl så att just dessa plantor måste få stanna inne i värmen lite till.Tomatplantorna... ja, tomatplantorna. Och squashen. Finns det någon som minns skräckisklassikern Triffidernas uppror (Day of the Triffids)? Ja inte Wyndhams bok, utan TV-serien från 1980-talet? Då hajar ni! Vi kan knappt se ut genom våra fönster på grund av de slingriga, mer-än-en-meter-höga tomatmonstren. Bilden nedan är från någon vecka sedan, för att inte chocka läsarna. De får flytta till växthuset på vinst och förlust snart! Squashen blommar trevligt medan den intar vårt arbetsrum...Sen har vi sådant som har växt till sig i växthuset, men som ska ut i trädgårdslandet nu. Som löken! Jag har frösått två sorters lök i år. Igår satte jag ut dem. Om allt går som det ska blir det 150 lökar eller så.
Vi hoppas på storskörd framåt hösten, såklart. Vi får se hur det går!  • Comments(2)//somlandetligger.vhtt.se/#post86