Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

En blogg om landsbygd, trädgård och ett naturnära liv!

Här läser du om våra äventyr på svenska landsbygden och hur det är att byta staden mot landet. Som nyblivna lantisar snubblar vi över svenska landsbygdsfenomen, satsar stenhårt på eget företagande, jobbar i trädgården, skottar snö, matar höns, staplar ved och lär oss under tiden mycket nytt om livet.

Text och foton tillhör Veldman Huss Texts & Translations

Vinter, höns och röd snö!

Djuren runt SnöbäckenPosted by Veldman Huss Texts & Translations 2015-01-21 16:13:57
Snön färgas röd i hönsgården. Men nej, våra höns har inte blivit kannibaler. Och vi har inte heller gett oss på dem... ännu.


Det är vinbär, som gör det så rött. Hönsen pickar glatt i snön och ser ut att trivas. Dags att fylla på med fler bär! De fyra hönorna tittar förväntansfullt på hinken.


Jag kan inte påstå att det ser så gott ut, även om jag gillar att göra vinbärssmoothies själv.

Det kacklande fyrtalet ser på mig med något kärleksfullt i blicken... Eller så inbillar jag mig det?! Hur som helst så känner jag mig så varm i hjärtat att jag pulsar iväg till trädgårdslandet.


Under snön finns det fortfarande grönkål och jag plockar några blad. Grönkål slår det mesta, tycker hönsen, och flockas runt lill-matte Ella.
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.