Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

En blogg om landsbygd, trädgård och ett naturnära liv!

Här läser du om våra äventyr på svenska landsbygden och hur det är att byta staden mot landet. Som nyblivna lantisar snubblar vi över svenska landsbygdsfenomen, satsar stenhårt på eget företagande, jobbar i trädgården, skottar snö, matar höns, staplar ved och lär oss under tiden mycket nytt om livet.

Text och foton tillhör Veldman Huss Texts & Translations

Aktiv höst 2012: Från krattning till trekammarbrunn

Fixat, ordnat och byggtPosted by Veldman Huss 2013-11-28 21:29:59

Höstlöv

Träden ändrade färg till guldgult, orangespräckligt och sedan mjukt rostbrunt. Särskilt lönnen och asparna visade färgsprakande shower. Det var storslaget, men sedan föll höstlöven av och träden blev nakna mot himlen. Det blev mycket krattning och härliga, färgglada lövhögar, som luktade höst. Krattning är ganska trevligt!

Diken

Vår tomt är omgiven av diken. Under sommaren hade vi knappt sett att de fanns, men när hösten kom med mycket väta, förstod vi hur nödvändiga de var. Som riktiga holländare gav vi oss ut för att rensa diken. Ja, vi är ju arkeologer från början, så det är bara att ge oss varsin spade så kör vi i gång snudd på automatiskt. Det kostade en del timmar och mycket slit, men sedan rann vattnet åt rätt håll. Och tur var väl det, för det blev en väldigt regnig höst.


Trekammarbrunn

Precis innan värsta höstrusket övergick i snöstorm hann vi få trekammarbrunnen på plats. Den gamla tvåkammarbrunnen fungerade bra, men hade inte den miljöstandard man önskar idag.

Det var en kamp mot tiden och grundvattnet, som nådde högt under denna blöta höst. Som en liten rund u-båt såg den ut, men som tur var stannade den på djupet när den äntligen var på plats.Ny vägg

En av husets ytterväggar var ditsnickrad temporärt för ett par år sedan under en ombyggnad. Givetvis ville vi få dit en ordentlig vägg före vintern. Vi fick hjälp med snickerierna och snart var väggen fixad. En liten bod för ved och trädgårdsredskap fick det också bli.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.