Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

En blogg om landsbygd, trädgård och ett naturnära liv!

Här läser du om våra äventyr på svenska landsbygden och hur det är att byta staden mot landet. Som nyblivna lantisar snubblar vi över svenska landsbygdsfenomen, satsar stenhårt på eget företagande, jobbar i trädgården, skottar snö, matar höns, staplar ved och lär oss under tiden mycket nytt om livet.

Text och foton tillhör Veldman Huss Texts & Translations

To the rescue

Trädgård och odlingPosted by Veldman Huss Texts & Translations 2014-03-19 19:15:28

I Snöbäcken väljer vi det säkra före det osäkra. I alla fall när det gäller våra försådder.

Tidigare i veckan varnades det för kalla nätter. Idag står det -4 för den kommande natten på SMHI:s hemsida. Då blir det garanterat -6 här i Snöbäcken. Ojoj. Jag hade redan rätt mycket krukor med försådder och lökar ståendes i växthuset pga de milda veckorna som vi har bakom oss.


Okej då. In med alla krukor i ladugården, som håller en temperatur på 10 plus.
Och sen ut med lite fiberväv i rabatterna. På sina ställen har det kommit upp en del (känsliga?) plantor. Och de nyplanterade små buskarna såg så små, frusna och ynkliga ut i snön också!

Men allra mest vill jag slippa få känslan av att allt var mitt fel om växterna fryser ihjäl. Dessutom var det ett bra tillfälle att showa min klassiska sydväst, inköpt i Stockholm 1997 och flitigt använd sedan dess. Oj, vad imponerade alla talgoxar var...


Anemoner, iris, tulpaner, potäter och diverse försådda grödor får bo i ladugården i natt! När fönsterbrädorna var proppfulla återstod golvet.


I morgon eftermiddag ska det vara plus 10 igen. Då kör vi allt åt andra hållet igen. Ja, vad gör man inte för att skynda på sommaren lite grann? Kan inte låta bli att drömma mig tillbaks till förra sommarens soliga dagar och härliga odling i Snöbäcken (2013)  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.