Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

En blogg om landsbygd, trädgård och ett naturnära liv!

Här läser du om våra äventyr på svenska landsbygden och hur det är att byta staden mot landet. Som nyblivna lantisar snubblar vi över svenska landsbygdsfenomen, satsar stenhårt på eget företagande, jobbar i trädgården, skottar snö, matar höns, staplar ved och lär oss under tiden mycket nytt om livet.

Text och foton tillhör Veldman Huss Texts & Translations

Kalla nätter, fina dagar

Trädgård och odlingPosted by Veldman Huss Texts & Translations 2014-03-25 09:43:51

Soliga dagar med vår i luften, kyliga nätter med minusgrader. Jag tar en morgontur genom trädgården, solen har gjort gräset grönt igen men i skuggorna är det ännu frost.Kikar in i växthuset för att se om de små försådderna har klarat natten. Solen har smält frosten även här, det riktigt dryper om glaset.


Jodå, grönkål, lök och sallad står ut med en del minusgrader i sina små odlingslådor. Det dryper även om dem, så de får luftas en stund.Det droppar från taken och en av katterna dricker ur stuprännan. Sedan sätter hon sig i solens varma strålar och värmer upp sin lurviga, svarta päls. Vilken morgon!


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.