Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

En blogg om landsbygd, trädgård och ett naturnära liv!

Här läser du om våra äventyr på svenska landsbygden och hur det är att byta staden mot landet. Som nyblivna lantisar snubblar vi över svenska landsbygdsfenomen, satsar stenhårt på eget företagande, jobbar i trädgården, skottar snö, matar höns, staplar ved och lär oss under tiden mycket nytt om livet.

Text och foton tillhör Veldman Huss Texts & Translations

På gång i växthuset - maj 2014

Trädgård och odlingPosted by Veldman Huss Texts & Translations 2014-05-21 14:25:05
Ledsna tomatplantor blev glada igen: Tomaterna hade växt enormt under försådden inomhus. Jag satte ut dem i växthuset i helgen. Det såg ILLA ut, hängande blad och långa, rangliga plantor. Jag stagade upp dem med trådar och blompinnar, vattnade och skickade en bön till vädergudarna.


Sedan planterade jag isbergssallaten mellan tomatplantorna. Sallaten var förodlad i växthuset, men hade blivit för stora för sina krukor.

Paprikaplantorna passade inte längre på fönsterbrädan. De sattes i rejäla krukor och fick flytta till växthuset, de med. Gurkplantorna var enorma och fick lyftas ut försiktigt. Även de bands upp med tråd.


Efter ett par dagar med bra väder, inte för kallt och inte heller alltför soligt här i Närke, verkar det mesta trivas i växthuset. Paprikorna växer och blir fler, gurkorna likaså (två sorter) och på tomatplantorna har det kommit blommor. Sallaten ser fräsch och frodig ut, hoppas att det inte är för varmt för den.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.