Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

Som landet ligger - från stadsliv till storskogen

En blogg om landsbygd, trädgård och ett naturnära liv!

Här läser du om våra äventyr på svenska landsbygden och hur det är att byta staden mot landet. Som nyblivna lantisar snubblar vi över svenska landsbygdsfenomen, satsar stenhårt på eget företagande, jobbar i trädgården, skottar snö, matar höns, staplar ved och lär oss under tiden mycket nytt om livet.

Text och foton tillhör Veldman Huss Texts & Translations

Härproducerat - 24 juni 2014

Trädgård och odlingPosted by Veldman Huss Texts & Translations 2014-06-24 22:24:17
Härodlat! Inte bara närodlat. Trots kyliga nätter och svala dagar kan vi redan skörda och äta en hel del från vår egen trädgård. Gurka och paprika växer i växthuset. Tomaterna börjar bli större. Höstens morötter har hållit ända fram till nu i sandfyllda lådor i jordkällaren.


Isbergssallaten är årets stora överraskning. Huvudena börjar sluta sig och inte en snigel i sikte ännu (de har väl frusit ihjäl?). Jag har läst att isbergssallat är god både kokt och stekt. Vi får pröva oss fram när vi tröttnar på vanliga sallader, för vi har gott om dem. Ett och annat morotsfrö har hamnat i fel odlingslåda och klämmer sig fram mellan de stora, gröna bladen.


Ute i "vildmarken" har vi blommor, buskar, örter, nässlor och ogräs. Det är en härlig plats. Jag hämtade ett fång gräslök, oregano och mynta där. Sen klippte jag av en massa basilika i växthuset. Allt det gröna klipptes i små bitar och blandades med olivolja i små burkar för sommarens grillkvällar. Också gott på nybakt bröd, som värms på lite i ugnen!
I trädgårdslandet går det framåt (fast lite trögt). Potatisen blommar och lök och grönkål växer fint. Bönplantorna är bara 15 centimeter höga än. Squashen blommar, men som vanligt är det jordärtskockorna som verkar trivas bäst.Rabatterna är fyllda med färg och dofter. Det är lummigt bland de blommande buskarna.

Älskar lavendeln och irisen! Och sommaren!

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Veldman Huss Texts & Translations 2014-06-25 08:38:51

Ja, heerlijk, Nico!

Posted by nico van Hoorn 2014-06-24 23:30:09

ziet er lekker uit,